به گزارش مشرق، زهرا حسامی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر زنان و نوجوانان از گروههای هدف صنعت دخانیات هستند که آمار مصرف دخانیات در این دو گروه طی چند سال گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: سالانه بیش از ۸ میلیون مرگ ناشی از بیماریهای مصرف سیگار در دنیا اتفاق میافتد که بر همین اساس کشورهای پیشرفته قوانینی را برای منع استعمال دخانیات در کشورهای خود تصویب و اجرا کردند و توانستند آن را کنترل کنند اما شرکتهای دخانی بیکار ننشستند و بهترین بازار مناسب برای محصولات خود را بازار کشورهای در حال توسعه دیدند که در این بازار نقطه هدف زنان و نوجوانان هستند.
حسامی تصریح کرد: متأسفانه این شرکتها تبلیغات متنوعی برای محصولات خود انجام میدهند به عنوان مثال زنان میتوانند با مصرف سیگار خود را لاغر کنند اما زنان باید بدانند ممکن است مصرف سیگار موجب سرکوب مرکز اشتها شود و روی حس چشایی و ذائقه اثر بگذارد ولی در کنار آن آسیبهای متفاوتی ایجاد خواهد کرد.
سرپرست مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: افرادی که موفق به ترک میشوند ممکن است اگر رعایت رژیم غذایی را نداشته باشند یک یا دو کیلو افزایش وزن پیدا کنند اما این مورد در مقابل اثرات مخرب سیگار هیچ محسوب میشود.
حسامی یادآور شد: از طرف دیگر مسئله مهم در این موضوع فرهنگ است که ما ۱۰ سال پیش در شهر تهران زنی را نمیدیدیم که در رستوران یا پشت فرمان ماشین سیگار بکشد که متأسفانه شاید به تبعیت از این موضوع بعضیها فکر میکنند با کشیدن سیگار کلاس اجتماعی بالاتری خواهند داشت یا از مد پیروی میکنند که این خود تبلیغات و طراحیهای شرکتهای دخانی است.
سرپرست مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تحت این جو متأسفانه شاهد افزایش مصرف سیگار در بین زنان به ویژه دختران نوجوان هستیم.